Arpaçbahşiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0324 545 50 59
WEB http://arpacbahsismtal.meb.k12.tr
Adres : Yeni Mah. 203 sokak no 43/A Arpaçbahşiş/ Erdemli / Mersin
VİZYON : Arpaçbahşiş Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi´ni(Erdemli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi´ni) okul paydaşlarımız ile el ele vererek; -Mesleki Eğitimdeki kalitesiyle adından söz ettiren, -Özel sektörün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamada tercih edilen, -Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle fark edilen, -AB normlarına eş değer eğitim olanaklarına sahip, -Mersin’nin mesleki eğitimde güçlü kurumları arasında olmak.
MİSYON : - Türk Milli Eğitimi ve Mesleki Teknik Eğitim yasa ve yönetmelikleriyle çerçevesi çizilmiş eğitim programını; turizm sektörünün ihtiyaçlarını, kurumun imkânlarını ve çevre faktörlerini dikkate alarak uygulayabilen bir kurum olmayı, - Öğrencilerini, kişisel yeteneklerini geliştirmiş, sosyal ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayabilen, bilgili, becerili, özgüven sahibi, iyi ahlaklı ve disiplinli birer vatandaş olarak yetiştirmeyi, - Ekip çalışmasına yatkın, üretime yönelik projeler geliştirip uygulayabilen, turizm ortamına kolay adapte olabilen ve liderlik vasıfları gelişmiş mezunlar vermeyi varlığının sebebi sayar.
BAŞARILAR : 2013 Chef Star Antalya katılımcı belgesi alınmıştır. 24-26 Ekim 2014 4. Antalya Altın Kepçe Yemek yarışmasında bronz madalya alınmıştır. 23 Ocak 2015 Anfaş Hoted Housekeeping Olimpiyatları katılım belgesi alınmıştır. 23 Ocak 2015 Anfaş Altın Kep Yemek yarışmasında okulumuz temsil edilmiştir. 2014-2015 Öğretim yılında Futbol İlçe Birincisi 14 Ocak 2016 Anfaş Hoted Housekeeping Olimpiyatları katılım belgesi alınmıştır. 14 Ocak 2016 Anfaş Altın Kep Yemek yarışmasında okulumuz temsil edilmiştir.
Rehber Öğretmen : 1
Resim Sınıfı : 0
Müzik Sınıfı : 0
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0
Öğretim Şekli : Tam gün
Kantin: 1
Yemekhane : 1
Revir : 0
Saatler : 08:10-16:00
Bağlantı : ADSL (1 Mbit)
Yabancı Dil : İngilizce, Almanca ve Rusça
Isınma : Klima
Pansiyon : Yoktur
Lojman : - Sayısı:0
Servis : Erdemli içi ve Mersin için servis vardır.
Ulaşım : Meskop minibüslerine bininiz. Erdemli- Arpaçbahşiş´de MTS durağında ininiz. Sahil tarafına doğru yürüyünüz.(yaklaşık 10 dakika) MTS yazlığının tam karşısındadır.
Yerleşim Yeri : Yazlıkçıların bulunduğu tatil yeridir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Mersin merkezden 35 km, Erdemli merkezden 7 km´dir.
Kontenjan Bilgileri : 9. Sınıflar için 102 İngilizce, 34 Almanca ve 34 Rusça= Toplam 170 kontenjan vardır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2015 yerleştirme sonuçlarına göre yüzdelik dilimler yüzdelik dilim (EYP) yüzdelik dilim (EDP) İngilizce 45,09 78,83 Almanca 72,32 88,40 Rusça 59,57 96,29
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : % 90´lar düzeyinde
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : .
Sportif Etkinlikler : Satranç turnuvası, voleybol turnuvası, halı saha futbol turnuvası düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : .
Proje Çalışmaları : .
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : .
Diğer Hususlar :